
Zlokalizowana w starannie odrestaurowanych XVIII-wiecznych pałacach restauracja KUK, łączy elegancję z luźnym podejściem do bistronomii w samym sercu warszawskiej Starówki, bowiem mieści się w hotelu Verte. Poranki zaczynają się tu od przemyślanych, sezonowych śniadań w pełnym światła pawilonie, a wieczorami królują tu dynamiczne, współczesne interpretacje polskich smaków. Dopełnieniem doświadczenia jest ogródek pałacowy – wprost idealny na kawę czy koktajl.
Miodowa 6 (Hotel Verte), hotelverte.com/kuk
Nova Wola w Crowne Plaza oferuje nowoczesne spojrzenie na tradycyjną polską kuchnię. Skomponowane pod czujnym okiem szefa Pawła Suchenka menu, podkreśla wyjątkowość produktów od lokalnych dostawców. Goście mogą delektować się głębokimi w smaku zupami, najwyższej jakości mięsem i rybami, a dania skomponowano tak, by dzielić się nimi w towarzyskim gronie. Industrialne wnętrze z surowym betonem, ciemnym drewnem i złotymi akcentami przyciąga spojrzenia. Restauracja stanowi idealne miejsce zarówno na biznesowe spotkania, jak i na niezobowiązujący lunch.
Rondo Daszyńskiego 2 (Hotel Crowne Plaza Warsaw), novawola.com