logo

To pole jest ukryte podczas wyświetlania formularza
To pole jest używane do walidacji i powinno pozostać niezmienione.
  • Best Of Warsaw
  • Angielski

11.03.2025

Best of Warsaw

  • English

Best of Warsaw 2024: Stek

Best of the Best

The Farm

The Farm to miejsce, które nie uznaje kompromisów i dba o to, by serwować wyłącznie steki najwyższej jakości. Wagyu z Kobe i Kagoshimy, soczysty ribeye czy delikatny filet mignon – tutaj każde mięso jest starannie wyselekcjonowane i odpowiednio długo dojrzewające, by smakowało jak najlepiej. Mięso pochodzi z mazurskiej hodowli Aberdeen Angus oraz od najlepszych dostawców z USA, Australii, Chile i Japonii. Można nawet samodzielnie wybrać stek prosto z lady rzeźniczej. The Farm to raj dla każdego, kochającego wołowinę.

Mokotowska 8, the-farm.pl

Wyróżnienia

Filet mignon with sides at Butchery and Wine in Warsaw, Poland

Butchery & Wine

To jedno z najbardziej znanych miejsc dla fanów steków – i to nie bez powodu. Butchery & Wine ma na koncie wyróżnienie Michelin Bib Gourmand, a serwowane tutaj dania to klasa sama w sobie. Oprócz idealnie przyrządzonych steków znajdziesz tu pieczony szpik kostny, przegrzebki z kaszanką czy stek bavette. A na deser? Jabłka i gruszki pod kruszonką. Do tego świetna karta win i obsługa, która doskonale wie, co robi. Jeśli lubisz mięso, to po prostu musisz tu zajrzeć.

Żurawia 22, butcheryandwine.pl

Chef cutting meat to cook at Koneser Grill in Praga district of Warsaw, Poland

Koneser Grill

Industrialne wnętrze, otwarta kuchnia i mięso pieczone nad ogniem – Koneser Grill to miejsce, które zachwyca zarówno klimatem, jak i smakiem. W menu znajduje się m.in. 28-dniowa jagnięcina, 65-dniowe dojrzewające ribeye czy amerykański Black Angus. Do tego świetne przystawki, takie jak przepiórcze jajka po szkocku czy grillowane ostrygi. Jako zwieńczenie idealna będzie tarta tatin z ananasem.

Ząbkowska 29 (Centrum Praskie Koneser), konesergrill.pl

T-bone steak sliced on a serving platter at Yes, Butcher! in Warsaw, Poland

Yes, Butcher

Yes, Butcher to nieoczywista kombinacja steakhousu, bistro i sklepu mięsnego. To właśnie tutaj zamówić można klasyczne steki jak rostbef, tomahawk czy wagyu. Istnieje również możliwość wyboru mięsa prosto z lady rzeźniczej. Właścicielem tego miejsca i sercem kuchni jest Michał Gniadek, odpowiadający za dbałość o każdy detal. Yes, Butcher to miejsce dla tych, którzy rozumieją, że jakość mięsa ma znaczenie.

Ludwika Rydygiera 16 (Żoliborz) & Wandy 16 (Saska Kępa), yesbutcher.pl

LOVED WHAT YOU READ?
Get weekly updates on Warsaw's best reviews, news, and events – sign up for our newsletter

To pole jest ukryte podczas wyświetlania formularza
To pole jest używane do walidacji i powinno pozostać niezmienione.

Read more

17.03.2025

Best of Warsaw 2024: Hit Roku

04.03.2025

Best of Warsaw 2024: Piwo rzemieślnicze

04.03.2025

Best of Warsaw 2024: Browar

Read more

17.03.2025

  • Best of Warsaw
  • BOS 2024

Best of Warsaw 2024: Hit Roku

04.03.2025

  • Best of Warsaw
  • BOS 2024

Best of Warsaw 2024: Piwo rzemieślnicze

04.03.2025

  • Best of Warsaw
  • BOS 2024

Best of Warsaw 2024: Browar

logo

Magazine

Advertise With Us

Contact